كهتهلونی بهڕێوهبهری گشتی
[img]http://img406.imageshack.us/img406
ژمارهی ئهندام : 1 ژمارهی پهیامهكان : 180 كهسێتی : 0 میژوی تۆماركردن : 09/12/2010 ماڵپهڕ : www.azad.mam9.com
| موضوع: شازی نوكته!!!!!!!!!!! الثلاثاء فبراير 01, 2011 1:03 am | |
| کابرایهک له ماڵی مامی میوانه. ئێواره له کاتی میوهگێڕاندا کابرا مۆزێک ههڵ ئهگرێت پاش ئهوهی مۆزهکه ئهخوات توێکڵهکهی ئهخاته گیرفانی. مامی چاوی لێی ئهبێت و لێی ئهپرسێت "کوڕم ئهو توێکڵه بۆ ئهخهیته گیرفانت؟" کابراش ئهڵێ "به خوا مامه زۆر خۆش بوو له سهری ئهکڕمهوه --------------------------------------------------------------------------------------------------------- کابرایهک ئهچێت بۆ لای دوکتۆر. که سهرهی دێت و ئهچێته ژوورهوه دوکتۆر لێی ئهپرسێت: "گرفتت چییه بۆچی هاتوویت؟" ئهویش ئهڵێت: "دوکتۆر گیان، دوو ههفتهیه به بهردهوامی من ههموو شهوێک خهو به فوتبۆڵێنهوه ئهبینم." دوکتۆریش پێی ئهڵێت: "بۆ ئهوهی ڕزگارت ببێت لهو خهوه ئهبێت شهوێک نهخهویت، جا لهبهرئهوه ئهمشهو مهخهوه!" کابراش ئهڵێ: "ناکرێت دوکتۆر ئهمشهو ههر ئهبێت بخهوم." دوکتۆریش ئهڵێ: "بۆ؟" ئهویش ئهڵێت: "ئهمشهو یاری کۆتاییه." ************************************ مناڵێک داوا له باوکی ئهکات که تهپڵێکی بۆ بکڕێت. باوکی له وهڵامدا پێی ئهڵێ: "بۆت ناکڕم چونکه ئهزانم ئیزعاجمان ئهکهیت. "مناڵهکهش ئهڵێ:"نه بهخوا مهترسه،ههتا نهخهویت لێی نادهم. *********************************** -برادەرێك چوو بوو بۆ داوای ژن بۆ ماڵێك،چای سەفەرییان هێنا بوو بۆیان، كەچی وتبوی من ئەم ژنەم ناوێ!! وتبویان بۆ؟ وتبووی هێشتا بسم اللە نوشتەمان بۆ ئەكەنە ناو چای!!! ******************************************************* به پیاوێک ئهڵێن ژنهکهت سێ کچ و سێ کوڕی بووه.. ئهویش ئهڵێ: خۆم زانیم کهرێتییهکی گهورهم کرد که کچی ئهو جوملهفرۆشهم هێنا. ************************************************** مامۆستا و تهنورهکهی
مامۆستایهکی ئافرهت له زانکۆ له کاتی موحازهره وتنهوهیا ڕهشهبا تهنورهکهی ههڵ ئهیاتهوه.. کوڕهکان دهست ئهکهن بهپێکهنین ئهویش توڕه ئهبێت.. بهسهره له کوڕهکان ئهپرسێت که چیان بینیوه.. له یهکهم ئهپرسێت و ئهڵێت تا ئهژنۆتم بینی.. ئهویش ئهڵێت ئهوه 10 دهرهجهم لێ شکاندی.. دووهم ئهڵێت ڕانتم بینی.. مامۆستا ئهڵێ 20 دهرهجه.. سێههم ئهڵێت مامۆستا توخوا واز له من بێنه پێت بڵێم تاماوم دهرناچم له وانهکهتدا *********************************************
| |
|